Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

XII. Kárpátaljai Tehetségnap a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány szervezésében

2023. június 12.

A GENIUS Jótékonysági Alapítvány immár 12. éve rendez Kárpátaljai Tehetségnapot, amely az Alapítvány 15 Tehetségpontjának tanévzáró ünnepsége is egyben. Az eseményre 2023. június 3-án került sor az Alapítvány szervezésében a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával. A hagyományos zárás során kívántuk kifejezni elismerésünket az iskolásoknak a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány tehetségpontjaiban kifejtett aktivitásuk és a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség vetélkedőin való sikeres szereplésért, illetve felkészítő tanáraiknak, akik nagyban hozzájárultak az elért eredményekhez.


Az állami himnusz meghallgatása és nemzeti imádságunk eléneklése után Váradi Natália, a GENIUS Jótékonysági Alapítvány igazgatója és a program szervezője köszöntötte az egybegyűlteket és röviden összefoglalta az Alapítvány elmúlt egy éves munkáját, eredményeit.


A rendezvényt megtisztelte jelenlétével és köszöntő beszédet mondott Orosz Ildikó – a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség és a Kárpátaljai Tehetséggondozó Tanács elnök asszonya; Prof. Dr. Csernicskó István – a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora, Dr. Bodnár Zsolt – Magyarország Beregszászi Konzulátusának konzulja. Jelen volt Fodor Éva – a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség módszertani irodájának vezetője, Dobsa Beáta, az MCC Kárpátalja Alapítvány elnöke, Kepics Andzselika – a Tulipán Tanoda Magyar Népművészeti Iskola igazgatója, Jakab Andrea - a P. Frangepán Katalin Gimnázium igazgatója, a Kárpátaljai Felsőoktatási Tehetséggondozó Tanács és a Kárpátaljai Tehetségsegítő Tanács tagjai, a GENIUS Tehetségpontok igazgatói, koordinátorai és oktatói.


A XII. Kárpátaljai Tehetségnap színvonalát előadásukkal emelték: Holozsai Bálint, a Tulipán Tanoda Magyar Népművészeti Iskola növendékei: Gajdos Dávid és Orosz Tamás, a Dalos madárkák énekegyüttes, Sass Eszter, Gricza Kamilla és Pércsi Lajos, Györke Anna, Bobály Sámuel, a II. RFKMF Szakgimnáziumának énekegyüttese, Turjanica Emília, Bocskai László, Gyurkó Abigél és Kocsis Rebeka, Lázár Alexa Vanessza és a Téglási Orchidea néptánccsoport.


Az XII. Kárpátaljai Tehetségnap lehetőséget adott több ösztöndíj- és oklevélátadónak is, mint például átadásra kerültek az Ady Endre oklevelek és ösztöndíjak, a Kárpátaljai Tudományos Diákköri Konferencián felajánlott könyvcsomagok, a Zrínyi Ilona Szakkollégium és diplomahonosítási ösztöndíjak támogatásai és elismerő oklevelei is.


A 2021/22-es és a 2022/2023-as tanévben lezajlott KMPSZ tantárgyi vetélkedőkön sikereket értek el a kárpátaljai genius diákok. A KMPSZ tantárgyi vetélkedőkön I.-III. helyezést elért diákok a 2021/2022-es tanévben és az I-V. helyezést elért fiatalok a 2022/2023-as tanévben a Tehetségnapon GENIUS Tehetségtallérokat vehettek át. Tehetségtallérban 361 diák részesült, melyeket a GENIUS Tehetségpontok megjelent koordinátorai adtak át a fiataloknak.


A tehetségnap a hagyományoknak megfelelően a torták felvágásával és elfogyasztásával ért véget.


Köszönjük szépen minden jelenlévőnek, hogy az Alapítvánnyal ünnepelte a 12. tanévzáróját.


„GENIUS” Jótékonysági Alapítvány

 

Képgalériák: