Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Ifjú feltalálók, tudósjelöltek tehetségkutató versenye

Pályaművek benyújtása: 2019. november 27. 15:00
A Magyar Innovációs Szövetség a 2019/2020-as tanév időszakára meghirdeti a 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt

A Magyar Innovációs Szövetség az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az M5 csatornával közösen tehetségkutató versenyt hirdet 1999. október 1. és 2006. augusztus 31. között született fiataloknak, akik még nem fejezték be felsőfokú tanulmányaikat. 

A benyújtott pályamunka lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotás, találmány, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredménye. Továbbá lehet pályázni a NI myDAQ nevű termékének újszerű, mérési vagy adatgyűjtési eljárásának kidolgozásával, ill. konkrét feladatok megoldására irányuló alkalmazással is. A versenyen bármilyen egyéb versenyre készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is részt lehet venni.

A jelentkezés módja: a www.innovacio.hu/nevezes oldalra kell feltölteni a kiválasztott kutatási vagy fejlesztési témát, a megoldásra irányuló javaslatot, az elérendő célt, a konkrét megvalósítás módját, a résztvevő(k) adatait és a konzulens vagy felkészítő tanár nevét, e-mail címét és telefonszámát.

Beküldési határidő: 2019. november 27.  15 óra

Nyeremények:
I. díj: (max.3 fő) havi 30.000 Ft-os ösztöndíj egy évig
II.díj: (max.3 fő) havi 20.000 Ft-os ösztöndíj egy évig
III. díj: (max.4 fő) havi 10.000 Ft-os ösztöndíj egy évig.

A verseny 1-3. helyezettjei a felsőoktatási intézmények döntése alapján 30 többletpontot kaphatnak a felvételi eljárás folyamán.

Az 1. és 2. helyezett fiatalok által megjelölt középiskolai tanár egyszeri 100 000 Ft-os ösztöndíjban részesül. 

A legjobb három pályázat lehetőséget kap a 2020. szeptemberében, Salamancaban (Spanyolország), az Európai Unió által, 40 ország részvételével rendezendő európai döntőn való részvételre, ahol értékes pénz- és különdíjakat lehet nyerni.

A versenyen kiválasztott tehetséges fiatalok számos nemzetközi versenyen, szakmai utazáson vehetnek részt, többek között a tudományos versenyek olimpiáján az USA-ban (ISEF), a Stockholm International Youth Science Seminar-on, ill. a Nobel-díj átadási ünnepségen, a China Adolescent Science & Technology Innovation Contest (CASTIC) versenyen.

Az értékelés szempontjai: a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása, a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke, az önálló, saját munka kimutathatósága, nyilvánvalósága, az írásos anyag, ill. műszaki alkotás (vagy modell) színvonala, az elkészített eszköz működőképessége, a projekt befejezettsége  és jövőbeni hasznosíthatósága, az eredmények ésszerű és világos értelmezése.

A projekt kiemelt támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége.