Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Tutorprogram - Hősök Tere

Mindennapi hősök

2020. szeptember 26-án a Danubius Hotel Héliában a Matehetsz Tutor programjának újabb eseményeként a 14-18 év közötti korosztály tutorált fiataljai vehettek részt a Hősök Tere Kezdeményezéssel közösen szervezett rendezvényen.
A délelőtt folyamán, egy, a napjainkban előtérbe került téma a Growth Mindset került az esemény középpontjába. A Growth Mindset magyarul fejlődő szemléletmód szerint képességeink nem előre meghatározottak, hanem erőfeszítéssel mi magunk fejleszthetjük azokat.
Akik rendelkeznek ezzel a szemléletmóddal, azok vállalják a kockázatot és keresik a kihívásokat, melyeket a magukba vetett hitüknek köszönhetően nagy eséllyel sikeresen teljesítenek is.
„Pályafutásom során több mint 9000 dobást elhibáztam, vesztettem csaknem 300 mérkőzésen. 26-szor vétettem el a rám bízott, győzelemhez szükséges utolsó dobást. Újra és újra hibáztam az életemben. Ezért tudtam mindig előre lépni.” – Michael Jordan

A nap másik felében pedig a Bámészkodó hatás elemzéséről és annak megtapasztalásáról beszélgettek a tutorált fiatalok.
Mi lehet az oka, hogy bár látjuk, ha valaki segítségre szorul, sokszor mégsem teszünk semmit? És annak, hogy mások sem? Vajon a jelenlevők többsége miért bámészkodik passzívan ahelyett, hogy aktívan segítene?
Ezekre a kérdésekre keresték és találták meg a választ a résztvevők, akik nem csak elmélettel, de gyakorlati élményekkel is gazdagabbak lettek ezen a napon.

Hősök tere programokkal kapcsolatosan bővebb információ: https://hosoktere.org/

Az esemény a az NTP-TFV-190038 pályázati forrásból került megrendezésre.

Fotó: Matehetsz