Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Rozsnyik Szabolcs

Rozsnyik Szabolcs
Születési év: 
1996
Lakhely: 
Magyarkanizsa, Szerbia
Tehetségterület: 
kémia, biokémia

Miért fontos számodra ez a program?
Egész középiskolai pályafutásom alatt érdekelt kezdetben a kémia, később a biológia. Rengeteg programon, illetve versenyen vettem részt a fenn említett területeken, de úgy éreztem, hogy a Tehetség Piactér által nyújtott széleskörű látásmód tovább bővíti a tudásomat és tapasztalataimat.

Miért érzed/érezted úgy, hogy szükséged van mentorra?
Mindenféleképp szeretném tovább folytatni a tanulmányaimat, és ez idő alatt kutatással is szeretnék foglalkozni. Egy mentor sokat segíthet abban, hogy megtudjam, milyen lehetőségeim is vannak, és mire kell figyelni, hogy a munkám a lehető legeredményesebb legyen.

Mitől más egy mentori segítség, mint egy tanári/szülői segítség?
A mentor már egy kiépített karrierrel rendelkezik, így teljes képe van arról az útról, amit én be szeretnék járni. Ennélfogva tud olyan tanácsokat is adni, amiket mi (tanár, szülő, stb.) külső szemlélőként egyszerűen nem látnánk meg, vagy nem gondolnánk kiemelten fontosnak.

Miért ajánlanád egy barátodnak, hogy keressen mentort?
Legegyszerűbb cél a motiváció. Figyelemmel kísérni a mentorunk által elvégzett munkát, illetve az elért eredményeket: ez minket is tud inspirálni a mindennapi munkánk elvégzéséhez, illetve a céljaink eléréséhez.

Mit kaptál eddig a programtól?
Egy teljes képet kaptam arról, hogy hogyan és milyen irányban fejleszthetem magam az egyetem alatt, és hogy mely területek lehetnek számomra ígéretesek, vagy egyszerűen csak melyek passzolnak hozzám a legjobban. Ezen kívül nem kimondottan szakmai, de mindenféleképpen kimagasló segítség volt, hogy a program során megtanultam azt, hogy hogyan közölhetem a környezetemmel az általam elért eredményeket, így ezáltal az általam folytatott munkáról immár az iskolám tud, és a tőlük kapott támogatás az egyik legnagyobb inspiráció, amit az utóbbi időben tapasztaltam.

További gondolatai:
Mindenkinek csak ajánlani tudom a programot, mivel ez nem csak egy szakmai fejlesztő program. Ez egy komplex személyiség fejlesztés, ami elvezet ahhoz, hogy még motiváltabbak és sikeresebbek tudjunk lenni azon a területen, ami bennünket érdekel. Megtanulható, hogy hogyan kezelhető a siker, és ami talán még fontosabb, hogy hogyan tudjuk elterjeszteni a saját hírünket, hogy az minél több ember számára legyen elérhető, ily módon minél több lehetőség nyíljon meg. Véleményem szerinte napjaink gyors, információs társadalmában ez egy olyan tudás, amit egyszerűen mindenkinek birtokolnia kell.