Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Pethő Anikó

Pethő Anikó
Munkakör: 
Tulajdonos
Mentoráltak: 

Bemutatkozás:
Közel 15 éve foglalkozom toborzással és kiválasztással. 15 év alatt rengeteg valódi egyéniséget ismerhettem meg és munkámból adódóan néhányuk életét volt szerencsém jelentősen befolyásolni. Véleményem szerint egy igazi HR-es életvitelszerűen végzi hivatását, mindenhol mindig felkapja a fejét a különleges képességekre, szaktudásra és egyéniségekre. Van, akinek segítek felfedezni önmagában ezeket az esszenciális dolgokat, és van olyan, akinek már ezek kamatoztatásában kell támogatást nyújtanom. Cégünk elsődleges filozófiája, hogy egy cég csak akkor tud sikeres lenni, ha az abban dolgozó emberek elérik saját sikereiket. Ezt térképezzük fel mi, hogy kinek milyen személyes ambíciói vannak és azt hol, milyen keretek között tudná megvalósítani. A fejvadászat egy rendkívül szép és sokoldalú feladat, aminek köszönhetően folyamatosan interakcióban lehetek az emberekkel.


Milyen elvárásokkal jelentkezett a mentori szerepre?
Nem volt elvárásom ezzel kapcsolatban. Sokkal inkább vonzott a felkérésben az, hogy olyan embereknek adjak értékes gondolatokat, akik erre nyitottak és keresik a fejlődés és önmegvalósítás lehetőségét.

Önnek volt-e mentora, aki akár tanulmányai során, akár később támogatta, segítette szakmai vagy egyéb területen?
Mentorom sajnos nem volt, de látom a jelentőségét és mindenkit bíztatok arra, akinek lehetősége van, használja azt ki. Igyekeztem a belső indíttatásom kihasználni és megvalósítani a céljaim, hatalmas csalódások, kihívások és buktatók árán is. Ha lett volna kitől kérdeznem, biztosan megtettem volna. 
 
Miért tartja fontosnak, hogy sikeres szakemberek egyéni segítséget nyújtsanak a pályájuk elején álló tehetséges fiataloknak?
Mert a legtöbb esetben a hozzáállás, a szemlélet jelenti azt a pluszt, amire egy-egy kritikus pontnál szükség van. Nem a megoldás, vagy az eszköz biztosítása a cél, pusztán az gondolatvilág, amitől a kereső találni fog.
 

Adatlap: