Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Mamut Bevásárló-és Szórakoztató Központ

Genius Loci Díj 2017., regionális kategória

A Mammut Bevásárló-és Szórakoztató Központ az elmúlt évek során olyan eseményeket és aktivitásokat támogatott, melyek középpontjában általános-és középiskolások tehetségeinek gondozása állt.  Ilyen rendezvény volt a Messzehangzó Alapítvány által szervezett KAPLA Guiness Rekordkísérlet és a Foucault-inga kísérlet is, illetve az idén megrendezésre kerülő „Csodálatos Kockázatok” Rubik-kocka rekordkísérlet.

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány 9 éve szervez térítésmentes, iskolán kívüli tehetséggondozó programokat rászoruló gyermekeknek a természettudományok, művészetek és az informatika területén. A non-profit szektorban vállalt feladata ellátásában a kezdetektől törekszik az átlátható, hiteles szakmai működésre és a fenntarthatóságra. A Bevásárlóközpont megtiszteltetésnek veszi, hogy támogathatja az Alapítványt munkájában.

A Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ dotációjával támogatott együttműködés, regionális kategóriában nyert díjat. A közös szervezésű edukációs és jótékonysági tehetséggondozó programok közvetlen célja az iskolán kívüli, élménypedagógiai oktatási módszerek népszerűsítése és a hátrányos helyzetű, sajátos nevelést igénylő diákok fejlesztésének támogatása. A hosszú távú együttműködés közvetett célja, hogy ingyenes, a hétköznapi keretek között elérhető programokkal, minél több érdeklődő diákot és látogatót érjen el. A támogatás, együttműködés kapcsán a megvalósult programsorozatok a fizika tudomány és az építészet művészete területén nyújtottak lehetőséget a színvonalas ismeretszerzésre nyitott nagyközönség számára. A széles sajtónyilvánosság előtt zajló programok a közvetlen élményszerzésre és a tapasztalati tanulásra koncentráltak.

Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ - a rendezvények helyszínének, az üzletközpont marketing felületének biztosításával, szponzorációval támogatta az interaktív programsorozatok megvalósítását. Anyagi és szakértők által nyújtott – és az Alapítvány számára megfizethetetlen –  kommunikációs segítséggel segítette a két ismeretterjesztő program megszervezését.