Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Knorr Bremse Fékrendszerek Kft.

Genius Loci Díj 2017., regionális kategória

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. évek óta különös figyelmet fordít az oktatásra a társadalmi felelősségvállalás jegyében és kiemelten támogatja a helyi oktatási intézmények infrastruktúra-fejlesztő, kulturális és egészségmegőrző fejlesztési törekvéseit a  cégcsoport Knorr-Bremse Local Care elnevezésű jótékonysági programjának keretében. A vállalat dolgozói önkéntesként helyi intézmények, alapítványok javára fordítandó fejlesztési projektek támogatásra nyújthatták be pályázataikat. 2015-ben három, tavaly kilenc intézmény nyert el támogatást a pályázaton.

A pályázó intézmények egyike volt a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium, mely fizikaterme fejlesztésének támogatásáért fordult a helyi nagyvállalathoz. Az új tanterem különféle természettudományos kísérleteknek ad otthont. Korábbi években a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola műfüves pályájának kialakításához, valamint a Petőfi Gyakorló Általános Iskola udvarának felújításához nyújtott komoly támogatást. A 2017. évben a tornaterem felújításának támogatását vállalta. Az általános iskolás korú gyermekek testi, szellemi fejlődésének hatékony elősegítői. Mindkét intézmény tavaly is a nyertes pályázók között volt.

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium az elmúlt év őszén került először kapcsolatba a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.-vel. A vállalat az iskola természettudományos tehetséggondozásához nyújt olyan anyagi támogatást, mely segítségével a fizika szaktantermet a jelenleg legkorszerűbb tanulókísérleti eszközökkel tudják fejleszteni és azok tárolására alkalmas bútorokkal berendezni. A vállalat ezzel segíti a természettudományos tárgyak megszerettetését, a fizika, a kémia és a biológia tárgyak tudásának elmélyítését.

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. a gyakorlatorientált képzési modell kialakításában is élen jár. A vállalat az országban elsők között kapcsolódott be a duális képzésbe és olyan technológiai és műszaki tudást kínál tanulói és hallgatói számára, mely egyedülálló értéket képvisel és minden duális képzésben részt vevő tehetséges fiatal számára piacképes tudást biztosít. Ez a befektetés hosszú távon is példaértékű más hazai szervezet számára is.