Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Victorai Music Hangszerszaküzlet

Genius Loci Díj 2016., nemzeti kategória

A Victoria Music Hangszerszaküzlet és az Oboás Társaság Alapítvány együttműködése évtizedek óta folyamatos. Saját szervezésű szakmai programjai mellett a szaküzlet rendszeresen támogat művészetoktatási rendezvényeket, biztos hátteret nyújtva a magyar hangszeres tehetséggondozás számára.

A vállalkozás közel negyedszázada áll a zene szolgálatában. A cég tulajdonosa és egyben vezetője, Kollár Béla maga is oboaművész és tanár. A szaküzlet kínálata a kezdőknek való tanulói hangszerektől a profi hangszerekig terjed és a választást hozzáértő szakembergárda segíti. A hangszerszaküzlet időről-időre hangszeradományokkal, illetve kedvezményes árú hangszervásárlási lehetőséggel segíti a zenetanulókat. Az elmúlt két évben például Yamaha furulyákat adományozott a Taliándörögdi Óvodának, illetve jelentős egyedi kedvezményekkel segítette minőségi profi hangszerekhez a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóit.  A tehetséggondozó programok támogatása terén kiemelkedő jelentőségű a zenei versenyek és szaktáborok megszervezéséhez nyújtott támogatás. A Victoria Music Hangszerszaküzlet, csak az elmúlt két évben legalább tíz alkalommal segítette a versenyek lebonyolítását hangszertartozékok, például a nádak fölajánlásával, illetve a legjobbaknak szóló díjak, ajándéktárgyak biztosításával.

Az anyagi támogatás mellett hangszerválasztó rendezvényekkel, illetve a személyre szabott választást megkönnyítő próbaszoba kiépítésével is segíti a sikeres zenetanulást, ugyanis a tulajdonos meggyőződése, hogy a jó hangszerválasztás már fél siker a zenei pályán.

„Annak idején a zenei fejlődésemben - az oboaművészi pályám elején - én is kaptam szakmai támogatást.  Emiatt tudom, mennyire fontos a kellő időben érkező külső segítség. Fontosnak tartom, hogyha valaki díjat nyer, akkor elismerésként olyan érdemi dolgot vehessen át, ami lendületet, kitartása ad a további munkához, gyakorláshoz. Ezért szívesen és elkötelezetten teszem meg, hogy tanácsaimmal, szakmai eszközökkel segítem a növendékeket a tanulmányok végzésében. Külön jóleső érzés olyan hátrányos helyzetű gyerekek mellé állni, akik önerőből soha nem lehetnének aktív részesei a zenetanulásnak. A tehetséggondozás sokrétű feladat, ezért fontos, hogy bárki, akinek van alkalma és lehetősége, az a saját adottságaihoz mérten vállaljon hiteles szerepet a tehetségek kibontakoztatásában.  Ami különös, hogy ez mindig, akár évek távlatában is, de visszahat egy vállalkozás érésére, megítélésére.” – vallja a cégtulajdonos, Kollár Béla.