Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft.

Genius Loci Díj 2016., helyi kategória

A Morgan Stanley Magyarországot a Bolyai János Matematikai Társulat jelölte a Genius Loci Díjra. Az informatika, a matematika, a fizika és a mérnöki területek (angol rövidítéssel a STEM) magasan képzett szakembereket igényelnek, a megfelelő emberek megtalálása pedig folyamatos kihívást jelent a cégek számára. Ezért a Morgan Stanley nagy hangsúlyt fektet arra, hogy alkalmat adjon a diákoknak az úgynevezett STEM ismereteket igénylő foglalkozások izgalmas világának felfedezésére. Négy budapesti középiskolában, a Fazekas Mihály Gimnáziumban, a Szent István Gimnáziumban, és az ELTE két gyakorló iskolájában, a Radnótiban és az Apáczaiban működtetnek szakköröket, ahol tehetséges egyetemi hallgatók tanítanak középiskolás diákokat a programozás alapjaira. A szakkörök szervezésében szakmai partnerük a Bolyai János Matematikai Társulat. A cég biztosítja a szükséges technikai és anyagi hátteret, a Bolyai Társulat végzi a szervezési munkát. Három kategóriába jelentkezhetnek az érdeklődők, tanulhatnak LEGO robotprogramozást, illetve kezdő és haladó szinten ismerkedhetnek a C#, illetve C++ programnyelvvel. A programba bekapcsolódó fiatalok közül már többen értek el nemzetközi versenyhelyezéseket.

A Morgan Stanley tehetségtámogató kezdeményezései közül kiemelkedik továbbá az ITgirls csapat tevékenysége, akik általánosiskolás, középiskolás és egyetemista lányok számára szerveznek informatikai foglalkozásokat azért, hogy megmutassák, az informatika vonzó karrierlehetőséget biztosít nemcsak a férfiak, hanem nők számára is. Emellett például a HBLF-Romaster program keretében roma diákok középiskolai és felsőfokú tanulmányait támogatják többek között mentorálással és gyakornoki lehetőség biztosításával.

Nemcsak programokkal és előadásokkal, hanem eszközökkel és önkéntes munkájukkal is támogatják a tehetségeket: a Morgan Stanley közel száz dolgozója 400 órányi önkéntes munkával segített, hogy kisiskolások, gyermekkórházak és segélyszervezetek használhassanak korszerűbb számítógépeket.

„A Morgan Stanley világszerte nagy hangsúlyt fektet arra, hogy segítse az azokban az országokban működő közösségeket, amelyekben jelen van. Ettől a céltól vezérelve tízéves budapesti fennállásunk során számos lehetőséget biztosítottunk dolgozóinknak arra, hogy önkéntes munka és anyagi felajánlások formájában is segítsenek a helyi szervezeteknek. Az iskolák és fiatal tehetségek felkarolása és motiválása nemcsak a cég filozófiájába illeszkedik szervesen, hanem hosszútávon is segít a céges munkaerő utánpótlásának biztosításában. Nagy öröm számunkra, hogy megannyi tehetségnek, akikkel kapcsolatba kerültünk, nemcsak érdekes és kihívást jelentő feladatokat és irányokat tudunk mutatni, hanem izgalmas, nemzetközi karrierlehetőséget is tudunk nyújtani”– mondta el Fogarasi Norbert a Morgan Stanley budapesti irodájának vezetője.